28 december 2023

Mindset

in Socialisatie en training

Renske Bok
Auteur

Als je werkt en traint met dieren is het belangrijk om de juiste mindset te hebben. Dit houd in dat je:

1. Lekker in je vel zit.

2. In het hier en nu bent.

3. Alle tijd en rust neemt.

Heb je net iets vervelendst meegemaakt? Papegaaien reageren hierop. Het zijn gevoelige dieren welke dergelijke dingen meteen doorhebben. Helaas is mijn ervaring dat ze dan vaak juist extra vervelend reageren… Dit verbeterd de situatie meestal niet. Kom dus eerst even tot rust, voordat je Dino uit zijn verblijf haalt.

Ben je met je gedachten ergens anders? Bij dat leuke afspraakje of even snel op je iets mobiel antwoorden? Vergeet het, je kaketoe sloopt direct je gsm en je ara heeft je knoop van je jas in zijn snavel op zijn speelboom..! Jawel, alles kan kapot! Blijf in het hier en nu, let op en geef je vogel zijn aandacht, dat scheelt een boel reparaties.

Heb je een afspraak gepland en ga je ervoor nog snel even buitenvliegen of trainen? Vergeet het. Je bouwt (onbewust) spanning op en je vogel heeft dit direct door en doet dus vooral niet wat je wilt. In dit geval naar je terugkomen of in zijn kooi gaan… Neem de tijd voor je vogel! Hij is het waard;) En het scheelt zoveel stress!

Doe ik het altijd goed? Nope! Ik weet niet wat ik hier dacht, maar fotograaf Sijmen van der Plicht heeft een mooi moment vastgelegd op de fiets. Ik let niet op en Rex maakt gelijk van de gelegenheid gebruik om van zijn stok af te komen en mijn rugtas te slopen…

Adem in en adem uit. En daarna proberen we het gewoon weer opnieuw! Fouten maken mag, er van leren ook;)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram