24 mei 2024

Wordt je door een papegaai gebeld?!

in Pictogrammen en papegaaien, Verrijking

Renske Bok
Auteur

Loekie wilde weer bellen! Steeds vaker tikt hij deze pictogram aan op de spraakcomputer. “Wie wil je bellen?” Deze week was het Terra de pionus, Chico en de buurman. (Op de foto belt hij met 2 andere Ara Maracana’s: Jax en Blue)

Vervolgens hebben we vrolijk met Terra en de buurman gebeld. (Chico nam niet op;) Buurman is echter 89 jaar oud. Hij snapt whatsapp videobellen niet goed… Dus ik videobel hem, vraag Loekie om even te wachten, loop snel naar de buurman die in zijn woonkamer zit en leg hem uit hoe hij moet op nemen.

Daarna loop ik weer snel naar Loekie terug om vervolgens een enthousiaste Ara maracana te zien die het prachtig vind dat hij nu de buurman ziet op mijn telefoon, terwijl hij hemelsbreed maar 10 meter van ons vandaan zit…

”Hoi, hoi… Kiekeboe! Fluitje.” Ogen pinpointen. En het gaat zo nog even door. Bij het dag zeggen zegt ook Loekie vrolijk: “Doei doei!”

Duurt zo’n gesprek lag? Nee, met een minuut of 5 ben je meestal een heel eind. Het lijkt weinig zoden aan de verrijkingsdijk te zetten, maar na zo’n videogesprek hoor ik Loekie minstens een uur niet meer..! (zo niet langer)

Deze pictogram misten we duidelijk nog in de serie. Dus heb ik hem in het 2e set  getekend. Samen met nog 32 andere pictogrammen. Heb je interesse? Klik dan hier voor de 2e set of hier voor beide.

Op naar nog meer woorden voor onze verenvrienden!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram